Sypniewo klasa profesora B. Szuca - matura 1976

Witamy absolwentów Sypniewo rocznik 1976

Nie jesteś zalogowany na forum.

Ogłoszenie

Instrukcja obsługi:
1.Klikasz w słowo Zapraszamy.
2.Klikasz w słowo Klasa.
Możesz przeczytać co pisali inni.
Możesz sam pisać wiadomości.

#1 2016-08-13 22:19:30

Sylwia
Administrator
WindowsChrome 52.0.2743.116

Klasa

Witamy na rozmowach klasy szkoły w Sypniewie matura 1976

Tu możesz czytać co pisali inni.
Możesz sam pisać wiadomości.

INSTRUKCJA DO PISANIA WIADOMOŚCI

Instrukcja do pisania wiadomości:
W rubryce pod słowem Gość wpisujesz swój podpis – tak inni poznają kim jesteś.
W rubryce pod słowem Wiadomość wpisujesz wiadomość widoczną dla wszystkich. Warto się na koniec podpisać.
Kliknij w kwadracik przy napisie Zaznacz, jeśli jesteś człowiekiem.
Kliknij w słowo Wyślij.
Twoja wiadomość będzie widoczna pod innymi.

INSTRUKCJA PRZEGLĄDANIA ZDJĘĆ

Wstawione zdjęcia znajdują się pod kliknięciem na niebieski napis podany poniżej.
Aby powiększyć zdjęcie należy na nie kliknąć (polecam zacząć od pierwszego obrazka).
Aby zobaczyć kolejne zdjęcie należy kliknąć klawisz "strzałka w prawo" na klawiaturze.
Aby odtworzyć film należy kliknąć trójkąt znajdujący się na środku obrazu. Jeśli takowy się tam nie znajduje to  poprostu na środek obrazu.

ZDJĘCIA ZE ZJAZDU 40-LECIA 2016
Aby oglądać zdjęcia należy kliknąć tu-> https://drive.google.com/open?id=0B_qYU … UdzUXRkX3c

ZDJĘCIA ZE ZJAZDÓW MAJ I CZERWIEC 2017
Aby oglądać zdjęcia należy kliknąć tu-> https://drive.google.com/open?id=0B_qYU … VUzVXlLVHc

Serdecznie zachęcamy wszystkich do dzielenia się przemyśleniami, wspomnieniami i radościami życia. Widzimy, że jest zainteresowanie zarówno wpisami jak i zdjęciami. To miejsce zostało stworzone dla Was i każda wiadomość cieszy Was nawzajem, wystarczy napisać tylko zdanie aby koleżanki i koledzy widzieli, że jesteście tu wszyscy razem. 

Pozdrawiam,
Administrator strony, Sylwia, córka Marioli

#2 2016-08-14 00:01:11

Mariola Pazik
Gość
UbuntuFirefox 48.0

Odp: Klasa

Witam serdecznie koleżanki i kolegów  szkolnych lat.   
Pozdrawiam.   
Mariola Pazik-Pytko

#3 2016-08-19 14:06:13

Irena Woźniak
Gość
Windows XPChrome 49.0.2623.112

Dzięki za utworzenie strony. pozdrawiam   Irena

#4 2016-09-17 01:12:55

Ewa
Gość
WindowsOpera 39.0.2256.71

DLA IRENKI I MARIOLI WIELKI SZACUN ZA ICH ZAANGAŻOWANIE I ZA TO ŻE SĄ.... A SĄ WYJĄTKOWE :-) DZIĘKUJĘ ZA SPOTKANIE :-) JUŻ CZEKAM NA NASTĘPNE :-)
POZDRAWIAM SERDECZNIE
EWA SMAGLIŃSKA

#5 2016-09-21 13:51:41

stenia
Gość
Windows 7Firefox 48.0

Witam .Miła niespodzianka mam gości w tej chwili .Jest Mariola IRENKA Marysia i Zdzisia .Jadą do Zosi .Dla mnie niesamowite wrażenie .Pozdrawiamy wszystkich .STENIA KOZA

#6 2016-09-21 23:49:40

Ewa S
Gość
AndroidChrome 48.0.2564.95

No pięknie! !!! aż mnie zatkało! !! jaką miałaś niespodziankę Steniu :-) hohoho brawo dziewczyny! !! pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie :-)

#7 2016-09-22 10:02:33

stenia
Gość
Windows 7Firefox 49.0

MARIOLU IRENKO MARYSIU ZDZISIU dziękuję wam za odwiedziny i za niesamowite chwile spędzone razem .Mój synek ciągle o was mówi [dblpt]) Mamy nadzieje że jeszcze się spotkamy .Ewuniu dzięki za pozdrowienia my rownież pozdrawiamy wszystkich którzy czytają ten wpis [dblpt])

#8 2016-09-22 16:30:02

Irena i Mariola
Gość
UbuntuFirefox 48.0

Tak to już było, nasz zjazd klasowy zapisał się w historii. Obie jesteśmy jeszcze razem i bardzo szczęśliwe, że mogliśmy być razem, bardzo dużo nas było, tylko za mało tańczyliśmy. Ustaliłam z Panią Olą w Pałacu w Sypniewie termin zjazdu na dzień 19 maj 2017r, piątek na godz. 14,00 z ogniskiem i kiełbaski, kaszanka itd  z piwem,  w0jarze, tańce, łamańce,oraz obiad i kolacja, oraz dalszy ciąg tańców nocnych itd, wspólnie możemy ustalić w sumie co dalej na stronie, ponieważ Stębionek odpada z uwagi na wysoki czynsz. Dziękuję Wam wszystkim za te chwile , tylko mamy niedosyt rozmów z wami osobno, za mało z wami rozmawiałyśmy. Myślę, że w maju nadrobimy.Dziękujemy  również  Steni i Łukaszowi za miłą gościnę, za miłe chwile spędzone razem, szczególnie Łukaszowi za karteczki. Jak również dziękujemy Zosi  za miłe przyjęcie, za pysznego grila . Odwiedziliśmy również naszą Ulkę.Szczególnie dziękujemy Zdzisi i Marysi, z którymi dzieliłyśmy pokój  w ostatnim roku naszej nauki.Prosimy wszystkich o wpisywanie na tej stronie wasze wspomnienia . pozdrawiamy i dziękujemy. Irena i Mariola.

#9 2016-09-22 17:03:21

Irena i Mariola
Gość
UbuntuFirefox 48.0

Witamy . Osobne podziękowania dla naszego wychowawcy taty i mamy za wspólne spędzone chwile tego wieczoru i za przejażdżkę do Stebionka.Tak dodrze nam było,przez chwilę czuliśmy się jak uczennice. ponieważ Pani Profesor zwracała się do nas kochana młodzieży, oraz wspólne wspomnienia z młodości w Sypniewie. Bardzo dziękujemy za zmotywowanie nas do zorganizowania spotkania naszej klasy po czterdziestu latach.       Serdecznie pozdrawiamy    Irena i Mariola.

#10 2016-09-22 22:09:02

Mariola
Gość
UbuntuFirefox 48.0

Witam. Zjazd 40 lat za nami, to już historia.  A rzeczywistość piękniejsza od marzeń, więc spotykajmy się częściej, czas tak szybko przemija.  Siedem dni pełne spotkań wspomnień wrażeń minęły.O zachodzie słońca zawiozłam Irenkę do domu, tam przywitała stęskniona radosna rodzina   Dziękuję wszystkim za spotkanie cała naszą klasę  pozdrawiam  Mariola.

#11 2016-09-23 22:07:53

Zosia
Gość
Windows 7Firefox 48.0

Nasz zjazd był miłym i wielkim wydarzeniem [dblpt]D Jestem bardzo zadowolona i uszczęśliwiona, że mogłam tam z Wami być.
Atmosfera była bardzo rodzinna.

A Dziewczyny jak mówiły tak zrobiły [dblpt]) Bardzo, bardzo dziękuję za te odwiedziny.
Wasza obecność dodała mi energii.

Pozdrawiam Wszystkich bardzo gorąco.

#12 2016-09-25 00:28:28

Ewa
Użytkownik
WindowsOpera 39.0.2256.71

NO PIĘKNIE :-( WPIS IRENY I MARIOLI Z 22.09.   
" ...bardzo dużo nas było, tylko za mało tańczyliśmy..."
ROZWALIŁ MNIE TOTALNIE !!!!....TO JAK TO ??.... TO TAŃCE BYŁY ????......I MNIE TAM NIE BYŁO :-((((( BUUUUUUUUU .
No to w maju 2017 odbiję to sobie :-) hihihiiii

#13 2016-09-25 20:09:11

Mariola
Gość
UbuntuFirefox 48.0

Ewa napisał/a:

NO PIĘKNIE :-( WPIS IRENY I MARIOLI Z 22.09.   
" ...bardzo dużo nas było, tylko za mało tańczyliśmy..."
ROZWALIŁ MNIE TOTALNIE !!!!....TO JAK TO ??.... TO TAŃCE BYŁY ????......I MNIE TAM NIE BYŁO :-((((( BUUUUUUUUU .
No to w maju 2017 odbiję to sobie :-) hihihiiii

Witam. Tak Ewuniu miło było się z wami wszystkimi spotkać, dzięki za ten dzień, muzyka do tańca grała, tylko mało  tańczyliśmy, no to w maju nadrobimy.Pozdrawiam Mariola.

#14 2016-09-25 21:27:28

Mariola
Gość
UbuntuFirefox 48.0

Zosia napisał/a:

Nasz zjazd był miłym i wielkim wydarzeniem [dblpt]D Jestem bardzo zadowolona i uszczęśliwiona, że mogłam tam z Wami być.
Atmosfera była bardzo rodzinna.

A Dziewczyny jak mówiły tak zrobiły [dblpt]) Bardzo, bardzo dziękuję za te odwiedziny.
Wasza obecność dodała mi energii.

Pozdrawiam Wszystkich bardzo gorąco.

Witam.  Miło mi, byłam szczęśliwa mogłam być z wami. Dziękuję za smaczne pieczone kiełbaski i chrupiący chlebek Zosiu i u Cibie byliśmy w czwórkę razem  z Irenką, Zdzisią i Marysią tak jak w internacie mieszkaliśmy w jednym pokoju cały ostatni rok.  Był to zbieg okoliczności i  niesamowite wydarzenie. Dziękuję że mogłyśmy być. Życzę zdrowia. Pozdrawiam Twą rodzinę.

#15 2016-09-30 11:05:17

Marysia Szymańska
Gość
WindowsFirefox 12.0

WITAJCIE dziewczyny i chłopaki .Dziękuję organizatorom  IRENCE i MARIOLI za spotkanie .My jako dzieci rocznika 73-76 spotkaliśmy się po 40-tu latach z naszymi szkolnymi rodzicami /naszym kochanym profesorem Bogumiłem i jego żoną a Anią/dziękuję za uśmiech i radość na ich twarzach .Wszystkim życzę dużo zdrówka pozdrawiam Marysia.

#16 2016-10-02 10:46:34

Mariola
Gość
UbuntuFirefox 48.0

Marysia Szymańska napisał/a:

WITAJCIE dziewczyny i chłopaki .Dziękuję organizatorom  IRENCE i MARIOLI za spotkanie .My jako dzieci rocznika 73-76 spotkaliśmy się po 40-tu latach z naszymi szkolnymi rodzicami /naszym kochanym profesorem Bogumiłem i jego żoną a Anią/dziękuję za uśmiech i radość na ich twarzach .Wszystkim życzę dużo zdrówka pozdrawiam Marysia.

Witaj.  Marysiu koleżanko z pokoju dziękuję bardzo za piękne zdjęcia i filmik,  za te chwile bycia razem zatrzymane dla wspomnień,  Pozdrawiam.

#17 2016-10-03 22:12:32

Mariola
Gość
UbuntuFirefox 48.0

Irena Woźniak napisał/a:

Dzięki za utworzenie strony. pozdrawiam   Irena

Witaj Irenko,

Cześć Przyjaciółko szkolnych lat. Lata minęły mamy piękne wspomnienia. Za wszystko co było i jest dziękuję Ci.  Pozdrawiam  Mariola

#18 2016-10-06 11:35:59

Marysia Szymańska
Gość
WindowsFirefox 12.0

Witajcie gdzie reszta naszej klasy .Tylu nas było miło wspominaliśmy szkolne lata ,a teraz została nas garstka MARIOLA,IRENKA,EWUNIA STENIA ZOSIA MARYSIA ZDZISIA.. Proszę podzielcie się wrażeniami ze spotkania z naszym profesorem ,czy znowu musi minąć 8 lat abyśmy mieli o czym porozmawiać nie dajcie się prosic,miejmy ze sobą kontakt choc na tej naszej stronie .pozdrawiam Marysia

#19 2016-10-07 10:03:09

Irena Woźniak
Gość

Witam wszystkich, ciarki mi latają po plecach, jak czytam wasze wypowiedzi,tak to była wspaniała chwila  naszych wspólnych wspomnień spędzonych w latach szkolnych. Marysiu dziękuję Ci za zdjęcia,które są pamiątką tego miłego spotkania.Marysiu masz rację dziewczynki i koledzy obudźcie się, piszcie na tej stronie.Obecnie jestem przytłoczona życiem, moja córka w poniedziałek tj.3.10.2016r. jadąc samochodem z dwoma moimi wnusiami wpadła w poślisk,dachowała, na szczęście nikomu nic się nie stało,dzieci były w szpitalu 3 doby na obserwacji, Monika była z nimi.Ponadto moja dobra znajoma zmarł wczoraj, tydzień temu pękł jej tętniak w mózgu. Przeżywam koszmar, a Mariola bawi się w sanatorium i jest szczęśliwa. Mariolu pozdrawiam Cię i Marysiu Ciebie też, oraz wszystkie koleżanki i koledzy.

#20 2016-10-08 16:00:09

Mrysia
Gość
WindowsFirefox 12.0

dzień dobry Irenko to przezyłaś szok ,jestem z tobą trzymaj sie ,ciesze się ze zdjęcia dotarły .pozdrawiam Marysia

#21 2016-10-08 18:57:20

stenia
Gość
Windows 7Firefox 49.0

Witam wszystkich którzy tu zaglądają na naszą stronę .Irenko trzymaj się nieszczęścia chodzą parami jestem z tobą .Marysiu dziękuję za super zdjęcia mam namiastkę tego co wy przeżyliście i bardzo się cieszę z naszego spotkania.Pozdrawiam Stenia

#22 2016-10-09 22:21:18

Ewa
Użytkownik
WindowsOpera 40.0.2308.81

no kurcze blade ... czas tak zapierdziela że nie nadążam..... wrrrrr .....no może po 19-stym listopada .... będę miała więcej wolnego .....uuuuuuu...........
chcem wolne
chcem urlop jakis
tańce jakieś
chcem spac do 12stej w poludnie
hihihi
hihihi
no nic trza spać i zaś do roboty znaczy sama rozkosz z wnukiem 2 letnim hihi.
Trzymajcie się dziewczyny MARYSIA,MARIOLA,IRENKA,STENIA,ZOSIA,ZDZISIA
Irenka  dobrego zdrowia dla Twojej córki i wnuczek :-)
no to czekamy na resztę z listy obecności klasy :-)
:heart

#23 2016-10-12 19:31:36

Marysia Szymańska
Gość
WindowsFirefox 12.0

witajcie ,trochę wam zazdroszcze że możecie się cieszyć wnukami ,ja ich jeszcze nie mam a bardzo bym chciała .Ale to nie zależy odemie.cieszcie się  nimii rozpieszczajcie bo to należy do dziadków.Rozpoczął się mój rok akademicki /UTW/ Uniwersytet Trzeciego Wieku zaliczyłam już zajęcia gimnastyczne, jogę i kregle ,jutro mamy wykłady .Pozdrawiam wszystkich i życzę zdrówka.Marysia.

#24 2016-10-13 08:29:51

Irena
Gość

Pozdrawiam  i witam, dziewczynki dziękuje za współczucie i słowa otuchy, wnusie moje dochodzą do normalności i zdrówka, przebywają jeszcze w domu, Kacperek ma założony kołnierz usztywniający na szyi w celu ochrony kręgów szyjnych, nie ma złamania, lecz jest zbity kręgosłup, kupiłam im świeżaczki z biedronki jadąc do szpitala za odwagę i dzielność. Biorę tydzień wolnego i wyjeżdżam do syna Marcina, który mieszka pod Sandomierzem, zrobimy sobie wycieczkę do Sandomierza może spotkam tam ojca Mateusza.Trzy lata temu w maju byłam z moją córką i synem z wnukami na chrzcinach Łukasza Marcina, to spotkaliśmy Gibalskiego, Marczaka i Mietka, mamy z Gibalskim zdjęcie i rozmawialiśmy z nim, to była miła przygoda. Tam wspaniałe okolice, troszkę inne niż u nas. pa dziewczynki do miłego pisania.

#25 2016-10-20 13:00:09

stenia
Gość
Windows 7Firefox 49.0

Witam dziewczyny .Jestem szczęsliwa bo dziś urodzil się moj wnusio .Mam 5 wnucząt [dblpt]) 3 dziewczynki i 2 chlopców [dblpt]) Łukasz też bardzo się cieszy.Irenko troche ci zazdroszcze tego Sandomierza ale baw się dobrze i do milego pisania pozostałych serdecznie pozdrawiam Stenia.

#26 2016-10-21 16:28:35

Marysia Szymańska
Gość
WindowsFirefox 12.0

Steniu gratulacje właściwie gratulacje należą się dzielnej mamusi .Jaka to radość jak przychodzi na świat takie cudowne maleństwo ,niech się zdrowo chowie cieszę się razem z tobą Steniu.całuję  i pozdrawiam.Marysia.

#27 2016-11-10 11:35:40

Marysia Szymańska
Gość
WindowsFirefox 12.0

witajcie a w szczegulności wzracam się do Marioli ,byłaś w sanatorium odpoczełaś a nie dajesz znaku życia .Ja jestem w ciągłym ruchu ,jak już pisałam rozpoczął się rok akademicki ,wczoraj byłam na kręglach dziś idę na wykłady jutro wyjeżdżam do Torunia na koncert a w sobotę jak pogoda dopisze na rowery.pozdrawiam wszystkich pa dozobaczenia.

#28 2016-11-30 12:16:27

Irena
Gość

cześć koleżanki,dzisiaj Andrzejki- bawicie się wieczorem ? nadchodzą mikołajki, patrzcie jak szybko mija czas, niedługo święta. ja jestem podechła teraz mam jelitówkę, męczę się strasznie. Mój wnuczek Kacperek ma zdjęty kołnierz już jest wszystko dobrze, jak on mówił ? babcia jest git.  a co u was słychać, napiszcie coś, Steniu bardzo się cieszę razem z tobą, znam takie uczucie, gdy wnuczki się rodzą. pozdrawiam Was.  narka.

#29 2016-12-11 23:17:03

Ewa
Użytkownik
WindowsOpera 41.0.2353.69

HEJ LUDZISKA....GDZIE TA LICZNA NASZA KLASA ????
PEWNIE JUZ PIEROGI LEPIĄ NIEKTÓRZY ?? HIHI JA W TYM ROKU NIEEEEE ROBIĘ PIEROGÓW HEHEHE ...
JEST TO MÓJ BUNT :-) BUNT BABCI ;-)
CHCE IŚĆ NA GOTOWE HIHIHI OBIE CÓRKI W CIĄŻY NIE CHCĄ JEŚĆ GRZYBÓW - MAM WOLNE W TYM ROKU :-) HURAAAA
POZDRAWIAM WAS ADWENTOWO SERDECZNIE
EWA SENSKA-SMAGLIŃSKA

#30 2016-12-14 17:16:36

Irena
Gość

Cześć dziewczynki, chciałam Wam się pochwalić, że w ubiegły piątek tj.  9 grudzień pływałyśmy z Mariolą w basenie w Wąbrzeźnie, tam spędziłyśmy 2 godziny , no i też wygrzałyśmy się w saunie - mój Kacperek nazywa gorącym pokoikiem nawiasem pisząc. Potem spędziłyśmy razem przy herbatce i pizzy następne 2 godziny, więc miałyśmy super miłe popołudnie a nawet wieczór, fajnie zaczęłyśmy wekeend. Na ten piątek też jesteśmy umówione, fajnie tak spędzić miłe chwile z osobą która darzy mnie takim wielkim  szacunkiem i radością, bardzo pozytywnie ona wpływa na moją osobowość, prze dłuższy czas potem mam tą młodość w sobie, bo przecież kilka lat razem tej młodości zostawiłyśmy w szkole. No tak piszę przy kolędach, które wprowadzają mnie w świąteczny nastrój, ja pierogi kupiłam od Pani "Sulejukowej, która bardzo smaczne i domowe pierogi robi. Ja nie będę się w to bawić, wolę czas spędzić z wnukami. no cóż koleżanki życzę Wam zdrowych wesołych Świąt Bożego Narodzenia , szczęśliwego Nowego Roku. Pa dziewczynki.

#31 2016-12-15 12:35:26

Marysia Szymańska
Gość
WindowsFirefox 12.0

Dzien dobry ,cześć ,witajcie z okazji zbliżających się świąt BOŻEGO NARODZENIA ŻYCZĘ całej naszej klasie dużo zdrówka radości miłości Błogosławieństwa Bożego bogatego gwiazdora oraz SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2017 .Udanej zabawy SYLWESTROWEJ .POZDRAWIAM CAŁUJĘ MARYSIA

#32 2016-12-17 19:24:09

stenia
Gość
Windows 7Firefox 50.0

Witam wszystkich [dblpt]) Kochani ponieważ już coraz bliżej święta i dużo zajęć pichcenia itd więc życzę wszystkim RADOSNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU .Pozdrawiam serdecznie Łukasz przesyła buziaki [dblpt])

#33 2016-12-23 11:58:38

Irena
Gość

cześć koleżanki, Stasiu mi podpowiada,że w dniu 24.06.2017r sobota o godz. 15 odbędzie się zjazd absolwentów  z okazji 70-lecia szkoły. Dzisiaj dzwoniłam do Pani Kasi sekretarka w szkole, więc potwierdziła tą informację, w tym temacie na stronie  internetowej od stycznia 2017r pod adresem: www.ZSCKR Sypniewo. pl będzie nowa (zakładka dodatkowa Zjazd 70-lecia szkoły) na której będzie informacja dot. organizacji zjazdu, nr konta na które można wpłacać 150zł - koszty zjazdu, itd.Jak również będzie informacja o zjeździe  w gazecie sępoleńskiej, Stasiu pozdrawia  nas wszystkie i przekazuje  życzenia świąteczne, jak również Wojtuś pozdrawia i przesyła świąteczne życzenia. a wiecie, że chłopaki wchodzą na tą stronę i czytają, lecz nie piszą chyba się wstydzą. Stasiu twierdzi, że ma wszystko pod kontrolą- pozdrawiam Cię Stasiu. Andrzej pochwalił się, że odnalazł się Rysiu Lewar, już nie będzie się po krzakach krył. Jak również mam dobre wieści od Krysi Sobczak, ona odnalazła Dankę Sobieską, która mieszka na wsi, prowadzi z mężem duże gospodarstwo. Krystynka wówczas odpoczywała w sanatorium w Kudowie Zdrój  to był 19 grudzień, a od czwartku jest w domu.To na tyle moi drodzy, pozdrawiam was świątecznie. Zapomniała bym Zbyszek Staszałek i Andrzej Majewski przekazują Wam dziewczynki serdeczne życzenia i pozdrowienia świąteczne.        całuski     

Irena.

#34 2016-12-24 23:58:16

Mariola
Gość
WindowsChrome 55.0.2883.87

Miło mi zawsze czytać Wasze wpisy. Cieszę się, że pomysł strony przyjął się tak dobrze. Dziękuję wszystkim którzy się wypowiadają i zapraszam pozostałych którzy wciąż się wstydzą. Każda myśl o Was przenosi mnie do młodych lat.
Dziękuję kochanej przyjaciółce Irence, za wspólne kolejne wyjścia na basen. Cudownie bawiłyśmy się tańcząc w wodzie Krakowiaka, Kaczuchy i Lambadę. Oraz za nasze wspólne wigilijne spotkanie. Spotkania z Irenką powodują wielogodzinne wspomnienia wspaniałych czasów.
Tak niedawno byliśmy na 50-leciu szkoły a tu już 70-lecie. Więc w czerwcu znów spotkamy się wszyscy.

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Wam wszystkim radosnego czasu w gronie rodziny, pięknej choinki, zdrowia i energii na co dzień oraz uśmiechu i życzliwości na każdy nowy dzień.

Pozdrawiam Mariola

#35 2016-12-26 00:56:33

Sylwia
Administrator
WindowsOpera 42.0.2393.94

ZDJĘCIA ZE ZJAZDU 40-lecia 2016

Witam,
Przesyłam najlepsze świąteczne życzenia oraz prezent - zdjęcia ze zjazdu 2016.
Aby oglądać wstawione zdjęcia należy kliknąć na niebieski napis podany poniżej oraz poczekać aż wyświetlą się zdjęcia.
Aby powiększyć zdjęcie należy na nie kliknąć (polecam zacząć od pierwszego obrazka). Aby zobaczyć kolejne zdjęcie należy kliknąć klawisz "strzałka w prawo" na klawiaturze.
Pierwsze dwa obrazki to filmy. Aby odtworzyć film należy kliknąć trójkąt znajdujący się na środku obrazu. Jeśli takowy się tam nie znajduje to  poprostu na środek obrazu.

Aby oglądać wstawione zdjęcia należy kliknąć tu-> https://drive.google.com/open?id=0B_qYU … UdzUXRkX3c

Wesołych świąt,
Pozdrawiam, Sylwia, córka Marioli

#36 2016-12-29 19:59:02

Mariola
Użytkownik

.
                                        "Gdy wieczorem marzę sama
                                         To w mej wyobraźni
                                         Stają widma dawnych lat
                                         Szczęścia i przyjaźni.

Gwar wesołych, młodych słów
                                         W głowie mej się cieśni,
                                         Zda się słyszę miły dźwięk
                                         Ulubionej pieśni.”

Dla upamiętnienia zjazdu dzielę się z Wami, moimi przemyśleniami naszego spotkania:

Dąb i tablica:
16 września 2016 roku, po południu, Irenka, Mariola i Zbyszek pod Dębem posadzonym dla Wychowawcy. Irenka miała pomysł tablicy, ja wymyśliłam treść, Ireny syn wykonał i zapakował tak, że mogłam przewieźć 150 km zza Wisły do Sypniewa. Zbyszek pod Dębem wykonał dół wśród korzeni. Włożyłam na pamiątkę butelkę z notatką o naszej klasie. Zbyszek zamurował pamiątkową tablicę w hołdzie Wychowawcom i nauczycielom.

Treść tablicy:

Dąb posadzony w 1976 roku
Przez uczniów 3-let. Technikum Rolniczego
w Sypniewie 1973-1976
w hołdzie dla Wychowawcy i Grona Pedagogicznego
Zjazd absolwentów 2016 roku

Otwarcie zjazdu:
Ze wzruszeniem i wielką radością otwieram zjazd absolwentów po 40 latach od ukończenia szkoły. Witam serdecznie naszego Tatę Wychowawcę, Państwa Profesor i Was, Koleżanki i Koledzy – Naszą Klasę.
Spotkanie nasze niech będzie chwilą wspomnień, miłości i radości. Wróćmy myślami, rozmową i całymi sobą do szkolnych lat, tu gdzie byliśmy szczęśliwi i młodzi. Mijają lata, są marzenia – zostają wspomnienia. Marzenia się spełniają, bo moim marzeniem i tęsknotą, jak zapewne wielu z Was, było spotkać się z Wami wszystkimi.
Los bywa okrutny, na liście naszej klasy nie ma już Grażyny Kościelskiej i Zbyszka Kujawy. Proszę o uczczenie chwilą ciszy naszych rówieśników.
Teraz zapraszam wszystkich do wspólnych wspomnień. Spotkaliśmy się aby przenieść się do tamtych szkolnych lat i ten dzisiejszy wieczór oddajmy się wspomnieniom i atmosferze tamtych cudownych młodych lat. Zapomnijcie o obecnych sprawach, kłopotach i chorobach. Przenieśmy się ciałem i duszą gdy byliśmy w klasie grupą razem na lekcjach i przerwach szkolnych korytarzach. Przenieśmy się duchem i umysłem do klasy maturalnej. Życie rzuciło nas na różne drogi, lecz dzisiaj jesteśmy znów razem w szkole z naszymi nauczycielami. Życzyłabym aby ten dzisiejszy wieczór był oddany w hołdzie tamtych dni. Pamiętajmy, że tak młodo już się nie spotkamy.

Nasze piękne pokolenie:
Popatrz jak szybko mija czas, popatrz wspomnienia nadszedł czas. Nasze życie całe - 60 lat, wpisane jest w bardzo ciekawy okres w historii, szczęśliwie wpisanym w losy Polski. Jesteśmy pokoleniem bez wojny, świadkami zmiany ustroju. Pokoleniem przełomu wieku, nowego tysiąclecia, 1000 i 1050 rocznicy Chrztu Państwa Polskiego. Rok 2016 jest rokiem Miłosierdzia, przybył Ojciec Święty Franciszek do Krakowa na Światowe Dni Młodzieży.
Jesteśmy pokoleniem szczęściarzy. Do tego dochodzi dzisiejsze spotkanie.

Egzamin z życia:
Nadszedł czas zdania kolejnego egzaminu przed naszym Profesorem-Wychowawcą. Tym razem to z życia. Dzisiejsze zadanie jest o temacie: “Moje życie. Młodość i Miłość.” Więc skupmy się na radosnych i szczęśliwych sytuacjach w naszym życiu - 40 lat.

Tu każdy mówił o swoim życiu, o sobie.

Podziękowanie:
Pragnę podziękować za to że jesteśmy. W szczególności dziękujemy Pani Profesor za zmobilizowanie nas do zorganizowania zjazdu na 40 lat matury, ukończenia szkoły. Pani Profesor powiedziała, że nie może tak być aby klasa nie miała zjazdu na 40 lecie. Dziękujemy naszemu Profesorowi za to, że z nami jest, był tak wspaniałym naszym Wychowawcą, że nazwaliśmy go Naszym Tatą. I za to, że jest dzisiaj z nami.
Serdecznie dziękuję za tą chwilę, za to, że jesteśmy razem. Wszystkim za nasze spotkanie.
Szczególne podziękowanie dla mojej przyjaciółki Irenki. Tak działała, że jesteśmy. Dziękuję, że miała pomysł stworzenia tablicy, jak wymyśliła tak zrobiła. Zbyszkowi za wmurowanie tablicy oraz Zdzisi, która dzwoni do mnie kiedy kwitnie Forsycja.

Krótka historia powstania zjazdu:
Jak już mówiłam moim marzeniem i tęsknotą było spotkać było się spotkać się w Sypniewie z moją Klasą. Marzenia się spełniają, trzeba im trochę chcieć dopomóc. Mówiłam Irence i Panu Profesorowi: “W tym roku jedziemy do Sypniewa”. Pragnę podziękować Irence, jesteśmy razem 45 lat z przerwą na macierzyństwo trójki dzieci. Dziękuję Irence za pracę, czas i pieniądze. To Ona zajęła się wszystkim.
W sobotę 23 kwietnia 2016 roku po południu dzwoni Stasiu ze swojego rodzinnego miasta i mówi, że jutro w Sypniewie są targi i On tam będzie. Więc jeszcze nie wiem jak, ale tam pojadę. Zadzwoniłam do Irenki, że jutro rano jedziemy do Sypniewa. Wieczorem o 21 byłam u Mamy, Irenka dzwoni: “Jedziemy, ja już się spakowałam”. Rano ruszyliśmy, o 11-tej melduję się u Państwa Profesor: “Jesteśmy z Irenką w Sypniewie”. Targi, wystawy, stragany, muzyka, spotkanie ze Stasiem, lunął siarczysty deszcz. Potem spotkanie z Tereską. Po południu u Państwa Szuca byłyśmy nieprzyzwoicie długo. Co zaowocowało tam właśnie decyzją o zorganizowaniu zjazdu 40-lecia. Noc spędziliśmy  w internacie w pokoju gdzie 41 lat temu mieszkałyśmy razem. Wspomnienia, emocje i łzy cisnęły się do oczu. Następnego dnia w czasie zwiedzania pałacu został ustalony z właścicielką  termin zjazdu- 16 września 2016 roku. Irenka zapisała wszystko co zostało ustalone i ma to wszystko w notesie. Wracamy do internatu - wspomnienia przy klasie chemii w Baraku i Naszym Dębie Irenka wymyśliła nadać pamiątkową tablicę. Jak wymyśliła tak zrobiła. Zaangażowała całą swoją rodzinę i wszystkich wokół.

Refleksje ze zjazdu:
Zjazd uważam za udany, chociaż zabrakło mi czasu na rozmowy z Wami, wspólnego śpiewu ulubionych piosenek, było mało tańca gdy muzyka grała. Zatańczmy póki na to czas.
Zachęcam wszystkich do dzielenia się z klasą swoimi wspomnieniami, osiągnięciami i chwilą obecną. Przecież byliśmy dobrą zgraną klasą, prowadzoną przez najlepszych Nauczycieli-Wychowawców. Słowa wdzięczności za młode lata.
Tak szybko mijają chwile, tak szybko mija czas… Spotkajmy się póki możemy i jeszcze nam się chce.
Z pozdrowieniami dla wszystkich. Do spotkania w Sypniewie na zjeździe 24 czerwca 2017 roku.

Anna Szuca
Tomik poezji “W drodze” 2009 rok

“Powracające Dni”
                                         Przeżytych dni
                                         nikt nie przywróci,
                                         choćbyś je zaklął
                                         w przestrzeni,
                                         nikną bezwiednie
                                         dłużej lub krócej
                                         i nic już tego
                                         nie zmieni.
                                         Jest jednak wola
                                         Tego, co wysko
                                         tuli nas wszystkich
                                         w ramionach,
                                         by podczas spotkań
                                         takich z łezką w oku,
                                         dni te wróciły
                                         znów do nas…

Ja odtwarzam wspomnienia młodości a moja córka Sylwia, 20 lat, studentka Wojskowej Akademii Technicznej WAT w Warszawie, obecnie na wymianie studenckiej Erasmus w Rydze, jeździ po Świecie i tworzy swoje wspomnienia.
Dziękuję jej za utworzenie strony internetowej i umieszczenie tam filmów nagranych przez Marysię, której bardzo dziękuję oraz naszych 280 zdjęć. Które można oglądać klikając tu -> https://drive.google.com/open?id=0B_qYU … UdzUXRkX3c

Przez wiele lat Państwo Profesor wysyłali do mnie życzenia świąteczne. Listy przychodziły do domu rodzinnego, do mojej mamy. Tam odbierałam, wkładałam za przednią szybę samochodu. Świadomość, że wożę świąteczną kartkę, sprawiała mi przyjemność i wzbudzała zainteresowanie innych. Ale tylko ja mogłam pochwalić się ze mam kontakt z Wychowawcą i tak jeździłam do następnych świąt i wymieniałem kartkę. Mam pokaźny stos naszej korespondencji. Był to żywy kontakt z mą młodością, miłością i tęsknotą za Wami. Teraz są telefony oraz internet.

Mariola Pazik-Pytko

Ostatnio edytowany przez Mariola (2016-12-29 20:09:02)

#37 2016-12-31 17:16:23

Marysia Szymańska
Gość
WindowsFirefox 12.0

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2017 ,udanego sylwestra i do zobaczenia za rok zyczy Marysia

#38 2016-12-31 18:25:14

Mariola
Użytkownik

Witam wszystkich koleżanki i koledzy szkolnych lat.                 

Życzę w Nowym Roku 2017 przede wszystkim zdrowia, wszystkich szczęśliwych dni i dużo pięknej radości, przyjemnych licznych spotkań, miłości w rodzinie, spełnienia najskrytszych marzeń szczęścia i zadowolenia. Życzę abyśmy wszyscy spotkali się na zjeździe w Sypniewie.                                                                                                                                                                                             

Pozdrawiam, Mariola

#39 2017-01-02 09:58:46

Irena
Gość

Cześć moi drodzy!!! z wielką radością i wzruszeniem oglądam  filmik i zdjęcia oraz wasze wpisy w których wyrażona jest radość z przeżycia naszego zjazdu, który dał nam możliwość kontaktowana się,oraz możliwość ustalenia dalszych planów dot. naszych spotkań. W związku z tym składam w imieniu naszej  całej klasy gorące podziękowania Sylwii - córce Marioli, która poświęciła swój drogocenny czas dla nas. Za to jestem jej wdzięczna, że umożliwiła nam tej przyjemności. Ponadto dziękuję Ci Mariolu za taki wspaniały pomysł.   
Nawiązując do tematu to prosimy z Mariolą o dosyłanie Mariol, albo do mnie zdjęć oraz filmików na pendrayfie, jeśli ktoś z was posiada i chciałby  umieścić na naszej stronie. Sylwia gdy przyjedzie do domu to wrzuci nam.

dzięki jeszcze raz za wszystko     
                                                                                                                Irena

#40 2017-01-02 14:17:54

Marysia Koch
Gość
Windows XPFirefox 50.0

dzien dobry w nowym roku .Marjola dzięki za zdjęcia obejzałam .pomógł mi syn.wszystkich pozdrawiam idę się kurować bo się przeziębiłam Marysia pa.

#41 2017-01-03 17:38:57

stenia
Gość
Windows 7Firefox 50.0

Witam wszystkich serdecznie w nowym roku . Zdjęcia są przecudne milo jest wszystkich zobaczyć .Dziękuję dziewczyny za tą stronke i za telefony z życzeniami świątecznymi .Pozdrawiam [dblpt])

#42 2017-01-20 15:08:20

Irena
Gość

Witam was dzień dobry, dzisiaj się czuję jak  ''młody bóg", ponieważ wczorajsze popołudnie spędziłam z Mariolą w solankach grudziądzkich przez dwie i pół godziny pływałyśmy w gorących wodach solankowych jakuzji i w gorącym basenie solankowym przy gorącej fontannie. Zdradzę wam, że wczoraj Mariola miała urodziny, więc zrobiłam jej tak miłą niespodziankę, a na konie przy herbatce wraz z życzeniami wręczyłam jej miły upominek, te chwile był tak cudne, że obie wzruszyłyśmy się do łez, Mariola była zaskoczona i przeszczęśliwa, a ja przy niej, bo nie wiemy ile tych urodzin naszych doczekamy.Ja tego dnia byłam na balu w przedszkolu na dniu babci i dziadka u mojej   wnusi Zosi, z której jestem bardzo dumna. Obie z Mariolą oglądałyśmy filmik nagrany z tańca dziewczynek i tam tańczyła też moja wnusia. A gdy wróciłam wieczorem do domu to Kacperek z niecierpliwością czekał na mnie aby poczytać książeczkę i popisać nowe poznane literki. On jest bardzo do mnie przywiązany.A u Kacperka jest uroczystość dnia babci i dziadka będzie na dzień 27 stycznia. To narka, a napiszcie swoje przeżycia z wnukami, bo przecież też macie wnuki, no może większość. Po niedzieli napiszę wam coś o zjeździe. pa, pozdrawiam was serdecznie.

#43 2017-01-22 19:41:40

Mariola
Użytkownik
WindowsOpera 42.0.2393.137

Witam Was. 
Pragnę się podzielić radością szczęśliwie przeżytego dnia moich urodzin, Irenka przyjaciółka od wczesnej młodości sprawiła mi niesamowity prezent, wielką przyjemność - zaprosiła do solanek grudziądzkich, tam byłam po raz pierwszy. Jestem bardzo szczęśliwa, a jeszcze bardziej gdy po długiej relaksującej kąpieli w solankach usiadłyśmy w maleńkiej kawiarence przy aromatycznej herbacie, ciastkach i słodkich mandarynkach. Złożyła mi życzenia pięknej treści i zawiesiła cudowny prezent, który będę zawsze nosić. Byłam zaskoczona i przeszczęśliwa, wzruszona do łez. Dziękuję za rzeczywistość piękniejszą od marzeń, długie rozmowy, radości tamtych dni. Takich chwil się nie zapomina, one sprawiają że się czuję jak " młody bóg". Miłym akcentem wieczoru był Irenki filmik z uroczystości dnia babci. Ja nie jestem babcią, lecz emocje radości z wnucząt  udzieliły się mi. Rozmawialiśmy o zjeździe o nas i Was. W dniu dzisiejszym urodziny świętowałam z rodziną w domu. Serdecznie pozdrawiam wszystkich, do zobaczenia w Sypniewie . Pa pa

#44 2017-01-23 17:18:29

Marysia Koch
Gość
Windows XPFirefox 50.0

dzień dobry Mariola wszystkiego najlepszego nie znam daty twoich urodzin ale czytając twoją ostatnia wypowiedz d o   myślam się że musza być w styczniu .jeszcze raz wszystkiego najlepszego dużo miłości i Błogosławieństwa Bożego  życzy Marysia.Do Grudządza na solanki wybieram się 13.02,2017 z utw.pozdrawiam i zyczę miłego dnia.

#45 2017-01-28 19:11:58

Mariolka
Gość
UbuntuFirefox 50.0

Witam.   Marysiu serdecznie dziękuję za życzenia . W solankach grudziądzkich jest bardzo przyjemnie, relaksująco spędza się tam czas. Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i twej rodziny. Pozdrawiam    Mariola

#46 2017-02-13 19:40:29

Ewa
Użytkownik
WindowsOpera 43.0.2442.806

NO PIĘKNIE .... DZIEWUCHY NA BASENACH .... TE TO MAJĄ DOBRZE... :-)
U MNIE CO DZIEŃ ROCK END ROLLLLLLLL
JESTEM W POZNANIU  NIANIĄ WNUKA OK 9 GODZ. DZIENNIE OD X 2015 !!!!
A OD STYCZNIA DOSZŁA WNUCZKA !!!!! WIĘC C.D. ROCK END ROLLLLLLLLAAAAAAA :-);-);-)

NO  OBY DO WIOSNY !!!!!!
W POŁOWIE KWIETNIA JADĘ NA JAKIŚ CZAS DO HAMBURGA BO TAM TEŻ URODZI MI SIĘ WNUCZKA !!!!!
NO SIĘ DZIEJE W TYM 2017

CIESZE SIĘ  IRENKO ŻE MASZ KONTAKT Z WIELOMA !!!!!! Z NASZEJ KLASY
NO TO POZDRAWIAM PODGLĄDACZY !!!!!!
WSZYSTKIM WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
URODZINY IMIENINY .....NIECH WAM BĘDZIE ZDROWO I RADOŚNIE :-)

Ostatnio edytowany przez Ewa (2017-02-13 19:44:38)

#47 2017-02-20 12:20:28

Irena
Gość

Witam was serdecznie,chciałam wam przekazać, że na  stronie internetowej naszej szkoły w Sypniewie  jest umieszczona informacja o zjeździe szkolnym, oraz jest program przewidujący na tą uroczystość w dniu 24.06.2017r.. Mamy również zaplanowany zjazd klasowy na dzień 19.05.2017r. W tej sytuacji chciałam znać Wasze zdanie co teraz z tym zrobimy, wypowiedźcie się na stronie, lub telefonicznie. To spotkanie jest zaplanowane na dzień 19.05.2017r  w pałacu u Pani Adamskiej, więc musimy wspólnie podjąć decyzje, czy spotykamy się dwa razy w tym roku. W miesiącu marcu br. muszę ustalać szczegóły z Panią Adamską dot.  tego spotkania. Ustaliłam miejsce zamieszkania Antosia Peplińskiego, który mieszka w Stobnie, oraz Marty Pasternak( Dąbrowa), która mieszka w Ustce. Napisałam do nich list lecz dotychczas nie otrzymałam od nich odpowiedzi, lecz listy nie wróciły się do mnie. No zobaczymy czy się odezwą. Ach bym zapomniała, byłam z Mariolą w kinie na filmie sztuka kochania, b dobry film, można się naśmiać i odprężyć i przypomnieć sobie stare pe-er-elowskie czasy.To było super popołudnie i wieczór.                                     Pozdrawiam Was serdecznie ,czekam na Waszą wypowiedź na temat naszego zjazdu w maju i w czerwcu.

Irena.

#48 2017-02-24 01:49:47

Mariola
Użytkownik
WindowsOpera 43.0.2442.806

Witam koleżanki i kolegów

Serdecznie gratuluję Ci Ewuniu Twojego szczęścia Rock and Rollu z wnuczętami a szczególnie nowo narodzonymi dzieciątkami.  Twoja energia i młodość tchną poprzez Ciebie.

Tłusty czwartek minął słodko i szczęśliwie. Byliśmy z Irenką i moją córką Sylwią na basenie solankowym w Grudziądzu. Tam po wymoczeniu się w solance zostałyśmy w maleńkiej kawiarence przy herbacie i smacznych pączkach. Miło spędziłyśmy czas razem.

Irenko kochana, dziękuję Ci za Twój trud włożony w odnalezienie naszych przyjaciół szkolnych lat oraz poświęcenie Twojego cennego czasu na przygotowywanie naszych spotkań.

Pozdrawiam Was serdecznie,         
                                                  Mariola

#49 2017-03-25 16:33:20

Marysia
Gość
WindowsFirefox 12.0

Witaj Irenko ,zaproszenie dotarło bardzo ci dziękuję .odpowiedzi spodziewaj sie pod koniec kwietnia.wszystkich pozdrawiam i życzę zdrówka.Marysia.

#50 2017-04-03 08:00:08

Irena
Gość

No cześć, ok , są osoby chętne na zjazd, więc to spotkanie odbędzie się, myślę, że ten maj będzie piękną chwilą , dla nas wszystkich kto przyjedzie. No zdrówko jest najważniejsze, ja w marcu chorowałam, ciężki ten marzec, ale jest kwiecień i będzie dobrze.                                        całuski pa,pa       Irena

#51 2017-04-06 14:28:37

Irena
Gość

Hej dziewczynki i koledzy mam dla was dobrą nowinę,na zjazd majowy przyjedzie Ola Suska zrobi wszystko, żeby przyjechać do Sypniewa - załapała z nią kontakt Ewa Smaglińska, która  przysłała mi taką wiadomość. Cieszę się bardzo,że będzie nas sporo. po czterdziestu latach odnaleźliśmy się wszyscy cała nasza klasa, fajnie co nie?.

Pozdrawiam was wszystkich    Irena

#52 2017-04-13 17:38:51

Marysia
Gość
WindowsFirefox 12.0

Witam naszą kochaną klasę.Oderwałam się na moment od przygotowań światecznych aby wam złozyć życzenia ,WESOŁEGO ALLELUJA zdrowych pogodnych świąt , smacznego jajka oraz mokrego dyngusa. Bardzo bym chciała spotkać się z wami w maju ale nie dam rady ,mam za dużo wyjazdów, ale w czerwcu postaram sie być.Pozdrawiam i ściskam was mocno.Marysia.

#53 2017-04-18 20:00:39

Sylwia
Administrator
WindowsOpera 43.0.2442.1144

UWAGA! INFORMACJA O ZJEŹDZIE ABSOLWENTÓW 70-LECIE

Komitet Organizacyjny obchodów 70-lecia
Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
w Sypniewie

pragnie oznajmić, że wspólnie
z Dyrekcją i Gronem Pedagogicznym Szkoły
organizuje w dniu 24 czerwca 2017r. o godz. 15:00

ZJAZD ABSOLWENTÓW

Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
w Sypniewie.

Program uroczystości:

14.00 – Msza święta w kościele p.w. Św. Katarzyny Aleksandryjskiej

15.00 – Uroczyste otwarcie Obchodów 70-lecia ZSCKR przed Pałacem

16.30 – Wspólny obiad i kawa

18.00 – 20.00 – Zwiedzanie szkoły i spotkania w klasach

20.00 – Kolacja

20.00 – 3.00 – Bal Absolwentów w Pałacu

Koszt udziału w Zjeździe Absolwentów– 150 zł od osoby.

(Opłata obejmuje: obiad, kawę i ciasto, kolację, udział w Balu Absolwentów wraz z zimnym bufetem, płytę DVD z zapisem uroczystości oraz koszty organizacyjne.)

Prosimy o dokonywanie wpłat za uczestnictwo w zjeździe
do dnia 30 kwietnia 2017 r.
na konto nr 27 8162 0003 0000 1935 3000 0010

W tytule wpłaty prosimy podać imię i nazwisko (kobiety podają również nazwisko rodowe), rok ukończenia szkoły oraz adres pocztowy lub adres mailowy w celu wysłania oficjalnego zaproszenia.

Zapraszamy Koleżanki i Kolegów do udziału w naszym wspólnym święcie.

Uwaga:

* 12.30 – 15.00 – obowiązkowa rejestracja uczestników Zjazdu przed Pałacem

* 13.00 – 15.00 oraz 17.00-20.00 – możliwość zwiedzania budynku szkoły

* Nie zapewniamy noclegów, ale istnieje możliwość indywidualnego zamówienia     

w internacie ZSCKR lub w Pałacu Państwa Adamskich.

#54 2017-04-24 11:08:03

Irena
Gość

Witam  wszystkich , mam miłą wiadomość dla nas wszystkich, wyobrażcie sobie,że wczoraj zadzwonił do mnie Antoś Pepliński odezwał się na moje listy i zaszczyci swoją becnością na zjeździe majowym, więc moje starania nie poszły na marne. Bardzo się cieszę, że Antek przyjedzie.

#55 2017-05-03 12:37:16

Irena
Gość
AndroidChrome 55.0.2883.91

Witam was majowo w swieta tak nam bilskie sercu. Jak swietowaliscie 1 mama,  no ja z mariola swietowalysmy na solankach w grudziadzu i wspiminalismy tamte maje ktore spedzilysmy na pochodach pierwszo majowych w bydgoszczy i w wiecborku. Chcialam wam przekazac ze na zjzdzie majowym bedzie nas duzo kilka osob jeszcze sie zastanawia bo zycie ale mysle ze nam szczescie dopisze i bedzie nas duzo i uda sie impreza ja jutro wplacam kase na zjazd.  Pozdrawiam
                              Irena

#56 2017-05-10 11:24:30

stenia
Gość
Windows 7Firefox 53.0

Witam wszystkich gorąco w ten zimny dzionek [dblpt]) .Czytając wasze wpisy zazdroszczę wam odrobinę innego życia jak moje aczkolwiek nie wyobrażam sobie innego . Teraz wszystko się sypie ale musi być gorzej aby było lepiej [dblpt]) Przykro mi bardzo ale nie mogę być z wami ,będę myśleć o was. Dziękuję Irenko za troskę i starania ale życie weryfikuje moje decyzje .Pozdrawiam wszystkich czytających [dblpt]) Proszę pamiętajcie o mnie [dblpt]) STENIA

#57 2017-05-12 08:54:19

Irena
Gość

Dzień dobry w majowy słoneczny dzień wam wszystkim czytających też. Kochana Steniu przykro mi bardzo, że nie możesz być z nami w Sypniewie, no cóż tak jak piszesz - życie weryfikuje Twoje decyzje.  Będziemy z Tobą na spotkaniu i napewno  będziemy wspominać wszystkich którzy nie mogli przyjechać. Może zadzwonimy do Ciebie. Jeśli chodzi o mnie to w niedzielę tj. 14.05.2017r  rano wyjeżdżamn do Zakopanego na szkolenie, wracamy w nocy w środę, więc odpocznę w czwartek i w piątek z Mariolką udamy się na Sypniewo. No cóż moi drodzy do zobaczenia na spotkaniu majowym. pa

Irena

#58 2017-05-24 11:11:05

Marysia
Gość
WindowsFirefox 53.0

Witajcie ,co tak cicho po spotkaniu .Ja tu czekam na burzé radoci ze spotkania 19.05. a tu cisza. Irenka  ,Mariola kiedy mam spodziewac sié sprawozdania./?pozddrawiam czekam pa pa pa Marysia Jutro wyjedzam na tydzien do Kolobrzegu.

#59 2017-05-24 15:48:58

Irena
Gość

Cześć słoneczko, Marysiu dzisiaj dopiero odetchnęłam i spojrzałam na tą stronę. Nazbierało się trochę zaległości w dokumentacji  przez te kilka dni, bo wcześniej byłam w Zakopanem i potem w Sypniewie.Bardzo szybko te godziny leciały naszego spotkania, było mało osób, a tak dużo się deklarowało. Antoś nie dotarł, dzwonił do Waldusia  podczas spotkania z wytłumaczeniem, że pracuje na budowie w Berlinie, wszystkich pozdrawiał. Marta do mnie napisała list, otrzymała córka moja, bo w tym dniu  w piątek dojechałyśmy z Mariolą do Pałacu, a tu taka wiadomość. Monika przesłała list tzn. zrobiła zdjęcie i przysłała Marty zdjęcie, także oglądaliśmy jej zdjęcie i przeczytałam ten list. Stwierdziliśmy, że trochę tej Martusi zostało z tamtych lat. Ten moment był bardzo wzruszający. Takie spotkanie daje nam dużo wrażeń i wspomnień z młodych lat. Zdjęcia tego spotkania będą umieszczone na tej stronie  podczas wakacji, ponieważ wtedy Sylwia - córka Marioli będzie miała  na to czas- tak twierdziła Mariola.

pozdrawiam Was wszystkich

do zobaczenia w czerwcu na zjeździe szkolnym

Irena

#60 2017-05-25 09:40:36

Irena
Gość

Dzień dobry, witam Was wszystkich. Na wstępie chciałam podziękować naszym profesorom Państwa Szuca za wspaniałe przybycie do pałacu na nasze spotkanie, oni są cudowni, jak wisionka na torcie. Poprostu osłodzili nasze spotkanie  ze wspomnieniami naszej młodości. Pani profesor zwróciła się do nas drodzy uczniowie, to poczułam się o czterdzieści lat młodsza. To były wspaniałe chwile. Ponadto chciałam podziękować serdecznie za upominek filiżankę, którą podarowali mi koleżanki i koledzy z podziękowaniem za organizację zjazdów naszej klasy - dzięki jeszcze raz, szczególnie Tereni i Basi. Ta filiżanka będzie Was mi przypominała. Jeszcze  z wielkim podziękowaniem zwracam się do Marioli, która mnie zawiozła na spotkanie i przywiozła do domu, oraz podarowała mi piękny upominek - głośnik na pendreva, można naładować i to gra 3 godziny, nagrała mi piosenki  z naszej młodości, które miałyśmy na poprzednim zjeździe. Mój Kacperek do tego się dorwał, bo to stało na segmencie i grało, odrazu to rozpracował  i ciągle włącza piosenkę : Więc chodź pomaluj mi świat...... Bierzemy tego grajka do samochodu rano jadąc do Radzynia i te piosenki umilają nam jazdę. coś wspaniałego. Jeszcze mam w głowie wspomnienia z naszej młodości, a wnuk mi je przedłuża przez te piosenki, czasem zakręci się łza w oku ze wzruszenia. Dzięki jeszcze raz Wam za wspaniałe chwile . Nie dziwię się Marcie, że takie emocje ją panowały na mój list. Przecież byliśmy razem w młodości.      Tym akcentem kończę . Napiszcie  coś od siebie.                                                           

Irena

#61 2017-06-30 08:43:27

Irena
Gość

Witam Was wszystkich. No cóż jesteśmy po zjeździe, emocje opadły, więc mogę podzielić się z Wami z przeżyciami tej uroczystości.Ja jestem bardzo zadowolona z przeżytych chwil i z organizacji. Na zjeździe było nas mało ogółem, oraz z naszej klasy, tylko ja byłam , Mariola, Wojtek, oraz kilka dziewczyn z klasy równorzędnej i pięcioletniego. Ponadto byli również obecni nasi nauczyciele, niektórych nie mogliśmy poznać, jak również naszych kolegów. Rozmawialiśmy ze sobą, szybko mijał czas. My troje dziwiliśmy się, że tyle osób mieszka blisko Sypniewa lecz nie zaszczycili swoją obecnością.No trudno, podczas spotkania powstało hasło zorganizowania zjazdu w Sypniewie naszego rocznika  zdania matury wszystkich klas. To jest dobry pomysł, tylko kto go zrealizuje.To czas pokaże.
                                                                                                          Pozdrawiam Was
                                                                                                                                      Irena

#62 2017-07-06 21:55:27

Piotr
Gość
Windows 7Firefox 54.0

Witam szanowne grono Absolwentów 76 roku,

z tej strony syn Stasia - Piotr , serdecznie dziękuję za wspaniałą zabawę i wspólne tańce wywijańce. Jestem pełen podziwu organizacji waszej klasy i takich przyjaźni jakie zawarliście na lata..Pamiętam też pierwsze spotkanie sprzed 10ciu lat na 60 lecie, gdzie poznałem Pana Wojtka, Mariolę. Mam nadzięję że i tata będzie tutaj zaglądał i kilka wspomnień zapisze. Ahoj Sypniewo [dblpt])

#63 2017-07-24 00:01:23

Mariolka
Gość
UbuntuFirefox 52.0

Witam  wszystkich odwiedzających tę stronę.

Minął miesiąc  po zjeździe,  emocje opadły, niezapomniane wspomnienia pozostały w pamięci i zatrzymane na zdjęciach. Nasze przyjaźnie  przetrwały ponad 40 lat i będą trwać nadal, bo młodości się nie zapomina. Dziękuję  Irenko przyjaciółko od szkolnych lat,  kolejny raz dane nam było spotkać się, być tam w  szkole. Każdy kolejny pobyt w Sypniewie był związany z głębokim przeżyciem i wielkimi emocjami,  bardzo mi żal że teraz było nas tak mało . Tych przeżyć nie nie da opisać to trzeba samemu przeżyć. Mam nadzieję że będą następne spotkania. Życzę aby los nam dał znów spotkać się z Wami wszystkimi  na 80 leciu szkoły i wówczas tak jak teraz zatańczyć z Tobą synu Stasia. Na 50 -cio i 60 -cio leciu szkoły tańczyłam do chwili gdy orkiestra na koniec zagrała " Kiedy ranne wstają zorze"  , a tym razem kończyłam tańce gdy pierwsze ptaszki śpiewały. Zapewne za 10 lat z mej strony to już nie będą takie szalone tańce wywijańce jakie były, bo "Ale to już było i nie wróci więcej.  Serdecznie pozdrawiam koleżanki, kolegów, wychowawcę, panią profesor oraz nauczycieli z którymi rozmawiałam i tych z którymi nie zdążyłam. Czas na zjeździe tak szybko przeminął i już było rano. W poniedziałek odwiedziłyśmy szkołę, dyrektora, pracowników, dziękując za świetnie zorganizowany zjazd  i do zobaczenia w przyszłości.

Mariola

#64 2017-08-08 18:38:21

Marysia
Gość
WindowsFirefox 54.0

Dzień dobry od wczoraj jestem babcią ślicznej wnusi Nicol witam wszystkie babcie z naszej klasy dołączyłam do waszego grona .Wiem ze dużo koleżanek już od dawna sa babciami i zawsze im zazdrościłam ale przyszedł czas na moją radość.Jest taka śliczna ,kochana i mieszka daleko ,  /Anglia /całymi godzinami patrzę na nia bo mam zdjęcie w telefonie pozdrawiam wszystkie babcie i dziadków .Marysia

#65 2017-08-23 21:56:56

Sylwia
Administrator
WindowsOpera 47.0.2631.55

Witam serdecznie,
Po wiosennych zjazdach przyszedł czas na wspomnienie tych wspaniałych chwil dzięki utworzonym fotografiom.

ZDJĘCIA

Instrukcja przeglądania zdjęć

Wstawione zdjęcia znajdują się pod kliknięciem na niebieski napis podany poniżej.
Aby powiększyć zdjęcie należy na nie kliknąć (polecam zacząć od pierwszego obrazka).
Aby zobaczyć kolejne zdjęcie należy kliknąć klawisz "strzałka w prawo" na klawiaturze.
Aby odtworzyć film należy kliknąć trójkąt znajdujący się na środku obrazu. Jeśli takowy się tam nie znajduje to  poprostu na środek obrazu.

ZDJĘCIA ZE ZJAZDU 40-LECIA 2016
Aby oglądać zdjęcia należy kliknąć tu-> https://drive.google.com/open?id=0B_qYU … UdzUXRkX3c

ZDJĘCIA ZE ZJAZDÓW MAJ I CZERWIEC 2017
Aby oglądać zdjęcia należy kliknąć tu-> https://drive.google.com/open?id=0B_qYU … VUzVXlLVHc

Serdecznie zachęcamy wszystkich do dzielenia się przemyśleniami, wspomnieniami i radościami życia. Widzimy, że jest zainteresowanie zarówno wpisami jak i zdjęciami. To miejsce zostało stworzone dla Was i każda wiadomość cieszy Was nawzajem, wystarczy napisać tylko zdanie aby koleżanki i koledzy widzieli, że jesteście tu wszyscy razem. 

Pozdrawiam,
Sylwia, córka Marioli

#66 2017-08-27 19:30:11

Mariolka
Gość
UbuntuFirefox 52.0

Witam wszystkich odwiedzających naszą stronę.

Serdecznie dziękuję mojej córce   Sylwii  za umieszczenie  naszych zdjęć ze spotkań dla wspomnień oglądających. Sylwia jest studentką trzeciego roku Wojskowej Akademii Technicznej w Warszawie wydział Cybernetyki, swą młodość ma piękną i bardzo wypełniony czas swymi ważnymi sprawami. Lecz usiadła i przełożyła zdjęcia. Również  powtarzam , zachęcam wszystkich odwiedzających nasza klasową stronę do wpisania swoich spostrzeżeń przemyśleń i wspomnień oraz radości dnia codziennego.                                                                                   Czas tak szybko przemija,   a my nie żyjemy dla czasu, to czas jest dla nas.

Pozdrawiam wszystkich

Mariola

#67 2017-10-14 13:49:10

Stenia
Gość
Windows 7Firefox 56.0

Witam wszystkich czytających [dblpt]) Po dlugim czasie weszłam na stronke a tu wszyscy na wakacjach jeszcze . Mariolka dziękuję twojej córce Sylwi za umieszczenie tych zdjęć jestem wzruszona i łezka w oku się kręci oglądając foty.U mnie dużo się dzieje jestem po zabiegu usunięcia żylakow już drugi miesiąc rehabilitacja masakra a ŁUKASZ też nie bardzo się czuje .Pozdrawiam wszystkich i buziak od Lukasza [dblpt])

#68 2017-11-01 21:47:38

Mariolka
Gość
UbuntuFirefox 52.0

Stenia napisał/a:

Witam wszystkich czytających [dblpt]) Po dlugim czasie weszłam na stronke a tu wszyscy na wakacjach jeszcze . Mariolka dziękuję twojej córce Sylwi za umieszczenie tych zdjęć jestem wzruszona i łezka w oku się kręci oglądając foty.U mnie dużo się dzieje jestem po zabiegu usunięcia żylakow już drugi miesiąc rehabilitacja masakra a ŁUKASZ też nie bardzo się czuje .Pozdrawiam wszystkich i buziak od Lukasza [dblpt])

Witaj Steniu koleżanko szkolnych lat, pozdrowienia dla Łukasza. Ja też długo nie zaglądałam na naszą stronę, no i właśnie miłe zaskoczenie  wpis od naszej Steni, z wielką przyjemnością czytam i cieszę się bardzo że napisałaś, często przeglądam zdjęcia i wspominam Was, życzę wam obu dużo zdrowia i dobrego samopoczucia. W moim życiu spokojnie jestem na emeryturze i jeszcze trochę idę popracować ,  Pozdrawiam i ślę buziaki z przytuleniem.     Mariola.

#69 2017-11-01 22:32:33

Mariolka
Gość
UbuntuFirefox 52.0

Witam wszystkich czytających naszą stronę.

Dziś uroczystość Wszystkich Świętych

Dzień refleksji nad życiem i przemijaniem, myśli rozmowy kierują się ku przeszłości, osobom których już nie ma, tylko wspomnienia pozostały. Nigdy nie wiemy co będzie w przyszłości,więc dlatego spraw by każda chwila była wyjątkowa by pozostały  wspomnienia. Więc, Pozostaw i Ty tutaj swój pozdrowień ślad.

Pozdrawiam    Mariola

#70 2017-11-04 14:05:34

stenia
Gość
Windows 7Firefox 56.0

Witam wszystkich . Dzień Wszystkich Świętych wprowadza mnie w zadumę o przemijaniu tęsknocie za tymi co odeszli [dblpt]( Często wracam do wspomnień do fotografii listopad to specyficzny miesiąc .Mariolka zgadzam się z tobą już od dawna żyję tak , aby każda chwila byla wyjątkowa aby pozostały  miłe wspomnienia .Dziś wspominam was bardzo serdecznie .Pozdrawiam wszystkich . Stenia [dblpt])

#71 2017-12-18 17:14:18

Marysia
Gość
WindowsFirefox 57.0

Dzień dobry .juz za parę dni swieta Bozego Narodzienia z tej okazji składam całej naszej klasie i profesorom ZROWYCH WESOŁYCH POGODNYCH RODZINNYCH BOGATYCH PRZEPEŁNIONYCH MIŁOŚCIĄ SPOTKAN PRZY WIGILIJNYM STOLE ORAZ SZCZĘŚWIWEGO NOWEGO ROKU 2018 aby ten nadchodzący rok przyniósł nam same dobre rzeczy Miłość Spokój Zdrowie nie tylko w rodzinie i kraju ale na całym świecie kocham was bardzo i pozdrawiam MARYSIA .

#72 2017-12-21 13:37:44

stenia
Gość
Windows 7Firefox 57.0

Witam zaglądających na tą stronkę .Marysiu dziękuję za życzenia i że jesteś tu [dblpt]) już miałam dzwonić co słychać . SKŁADAM WSZYSTKIM ŻYCZENIA RADOSNYCH RODZINNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU [dblpt]) Pozdrawia serdecznie STENIA a ŁUKASZ śle buziaki [dblpt])

#73 2018-01-28 20:06:42

Irena
Gość
WindowsChrome 64.0.3282.119

Cześć Wam wszystkim.Sprawiłam sobie nowego laptopa, więc muszę go wypróbować, właśnie pomyślałam o Was,trochę dziwnie się pisze,zawsze pisałam na komputerze w pracy, ponieważ na co dzień piszę na komputerze.Przyzwyczaję się niebawem. No moi drodzy słabo z naszymi informacjami o sobie, a tak sobie obiecywaliśmy. Co tam u Was?Ja się jakoś kulam, coraz lepiej, zmieniłam lekarzy i teraz mnie leczą,jestem trochę sprawniejsza. Po świętach byłam u syna Marcina, który mieszka pod Sandomierzem, tam spędziłam 2,5 tygodnia. Muszę stwierdzić, że odpoczęłam od tego trudu codziennego. Już mamy nowy rok, niedługo wiosna,jak ten czas szybko przemija.Byłam na uroczystości w szkole na dniu babci i dziadka, dzieci pięknie śpiewały piosenki naszego dzieciństwa i młodości (szła dzieweczka do laseczka, głęboka studzienka,czerwone jabłuszko,gęsi za wodą, kaczki za wodą, itd) wzruszyłam się do łez.Wychowawczyni martwiła się, że chłopcy nie poradzą sobie, ale śpiewali jak zawodowcy, bo ich jest więcej niż dziewczynek.Napiszcie co u Was.
                                                                                                                buziaczki, pa                            Irena

#74 2018-02-25 21:26:37

Piotr Paradowski
Gość
Windows 7Firefox 58.0

Z przykrością przekazuję informację o odejściu przesympatycznego pana Wojtka Chojeckiego i pogrzebie w środę 28 lutego na cmentarzu w Debrznie o godzinie 13.00 ....

#75 2018-02-26 16:27:19

Iena
Gość

Moi drodzy nadeszła chwila smutna z powodu odejścia naszego kolegi, ten moment daje nam chwilę zadumy i modlitwy za naszych zmarłych, którzy odeszli z naszej klasy.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot